В Русе има само едно вещо лице, което може да направи експертиза при катастрофа

1
По тази причина делата за щети ще се бавят по минимум 3 години
По тази причина делата за щети ще се бавят по минимум 3 години

Цената на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" ще се вдигне заради натовареността на съдиите в София и гледане на дела за пътни инциденти в провинцията.

Това съобщи председателят на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров, пише "Телеграф".

Миналата седмица депутатите от Правната комисия към Народното събрание приеха на първо четене промени в гражданския процесуален кодекс. С тях исковете на и срещу потребители, включително и пострадали на пътя, ще започнат да се предявяват пред съда, в чийто район се намира постоянният им адрес.

"Досега процесите се гледаха основно в столицата, защото там бяха седалищата на застрахователите. Оказва се обаче, че магистратите в София са твърде натоварени и се налага да бъдат облекчени, уточни Тодоров.

Ако промените бъдат окончателно приeти, ще се наложи представители на застрахователните дружества да пътуват за заседания в съдилищата из страната и шефовете им да покриват всички разходи за командировки.

а да си избият парите, те ще вдигнат цената на "Гражданската, категоричен бе Владимир Тодоров. 

Отделно, по думите на председателя на асоциацията, делата за щети - материални и неимуществени, ще се бавят по минимум 3 години.

Причината е, че в повечето области в страната - Русе, Благоевград, Хасково, Габрово, Сливен, Ямбол, Смолян, Шумен, Видин, Монтана и други имат само по едно вещо лице, което да може да изготвя експертиза за инцидентите и да ги представя на магистратите. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари