Недекларирана валута за 19 милиона лева е задържана на „Капитан Андреево” за година

0
Това е близо два пъти повече в сравнение с миналата година
Това е близо два пъти повече в сравнение с миналата година Видео: NOVA

Това е близо два пъти повече в сравнение с миналата година

Продължават да се подобряват рекордите по открити недекларирани пари на изхода на България към Турция. На ГКПП „Капитан Андреево” митничарите са задържали валута на обща стойност от над 19 милиона лева за година, съобщава NOVA.

„За последните 2 месеца задържаната валута е над 5 милиона и половина. Миналата година е била около 10 милиона лева. Тоест, имаме почти двойно увеличаване”, коментира за „Здравей, България” Диана Маркова от Агенция „Митници”.

„Най-често парите биват укривани в шофьорската кабина. Наблюдаваме повече на брой пренасяния с по-малки суми”, обясни началникът на МП „Капитан Андреево” Георги Господинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Буркан банк
    На банкнотите паунд ще сменят скоро лика на починалата Елизабет с лика на новия крал - синът й. Банкнотите с крал Чарлз 3-ти ще бъдат отпечатани през 2024 г., ако не е умрял и той дотогава, тъй като е на възраст 73 год. - роден е 1948 г.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари