Националките по бокс направиха зрелищни мачове в Русе

1
Турнирът в Русе е част от подготовката на националните състезателки за олимпийската квалификация през юни
Турнирът в Русе е част от подготовката на националните състезателки за олимпийската квалификация през юни Видео: Русе Медиа

Най-добрите ни състезателки по бокс премериха сили в Държавното първенство за жени и девойки, което се провежда в Русе

В него се включиха близо 70 участнички от различни клубове в страната, предава Русе Медиа

От представителките на Боксов клуб „Русе“ при жените Севда Асенова очаквано се окичи със златото при 48 кг, а Алина Александра загуби от европейска вицешампионка при жените и европейска шампионка за девойки Мелис Йонузова при 64 кг. На финала утре в битка за първото място излиза Габриела Димитрова в категория 54 кг.

Турнирът в Русе е част от подготовката на националните състезателки за олимпийската квалификация през юни. Двете най-титулувани боксьорки – Станимира Петрова в категория 57 килограма, Стойка Кръстева в категория 51 килограма, спечелиха безапелационно титлите и златните медали.

„Сега ни предстои подготовка на Белмекен. Надявам се нищо повече да не се сменя, да не се обърква, да сме здрави и да можем да зарадваме България първо с квота, а после и с един хубав медал от олимпийските игри. Аз също изкарах коронавируса и не много леко, предстоеше ми след преболедуването едно по-дълго възстановяване, защото имах странични ефекти може би около три месеца след това. След възстановяването ми мисля, че подготовката върви добре, надявам се да съм показала докъде сме стигнали в момента“, сподели Стойка Кръстева.

С надежда за олимпийска квота е и младата надежда на българския бокс – 22-годишната Аслъхан Мехмедова, която също спечели златото в турнира при 60-килограмовите.

„Очаквам от себе си много, очаквам да взема квота за олимпиадата и се надявам юли месец да съм там, само да сме живи и здрави, и всичко да е наред, това е най-важното. Изкарах КОВИД още миналата година, след като се прибрах от квалификацията в Лондон, която прекратиха заради коронавирус. Не го изкарах много тежко, в момента се чувствам много добре. Мисля, че подготовката тече много добре. И се надявам аз и целия национален отбор само да сме живи и здрави, да няма контузии, да не се разболеем отново и всичко да бъде наред“, каза Аслъхан Мехмедова.

Висока оценка на представянето на състезателките дадоха и съдиите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари