НАТО разполага американски войници в България

3
Близо 2400 войници ще бъдат разположени в Румъния, България, Унгария и Словакия, за да защитават източния фланг на НАТО
Близо 2400 войници ще бъдат разположени в Румъния, България, Унгария и Словакия, за да защитават източния фланг на НАТО Снимка: pan.bg

НАТО разполага американски войници в България като част от плановете на Алианса да брани източния фланг

Това съобщава БГНЕС, позовавайки се на публикация на  мисията на САЩ в НАТО в профила им в Туитър.

"Завръщане с гръм и трясък", гласи постът, и добавя: "След 80 години 101-ва въздушнодесантна дивизия, известна като Screaming Eagles, се завръща в Европа. Близо 2400 войници ще бъдат разположени в Румъния, България, Унгария и Словакия, за да защитават източния фланг на НАТО, да успокоят нашите съюзници и да възпират нашите противници. #НиеСмеНАТО".

Към момента не е ясно каква част от военните ще останат в България.

През март НАТО реши да разположи батальонни бойни групи по източния си фланг, а решението за това бе одобрено от българското правителство през май.

Преди два дни министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин потвърди ангажимента на САЩ да помогнат на балтийския регион да се защити от заплахата от Русия, като отбеляза, че страната му ще провежда повече военни учения с балтийски страни като Латвия и ще се опита да осигури повече обучение за тези региони. Лойд Остин е първият министър на отбраната на САЩ, който посещава Латвия от близо 30 години насам, а посещението подчертава нарастващото значение на западните съседки на Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    13
    хм
    Няма даже и операция, просто мн пушат мужиците и им гърмят складовете за боеприпаси. И изнасилват деца отвреме-навреме, но това е към особеностите на необятната руска душа.
  • 0
    12
    До 8
    Ако Русия имаше войници щеше да ги изпрати на фронта в Украйна,че я закъсват.О,извинявай,там няма война,а някаква операция,която разказа играта на непобедимата Руска армия.
  • -2
    11
    До 9
    Не можеш да си представиш, колко много ги боли всички русофили.Сега ги няма Киро и Асен,но злобата ги сварява.
  • -1
    10
    Записвайте се за ЖИГУЛИ
    Казах ви , после да не си купувате западни боклуци.
  • -4
    9
    до6,7,8
    Вас ви знаем, 50 стотинки са си 50 стотинки. Толкова можете.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари