Нашествие от отровни медузи по южните брегове на Турция

0
Това се е случило поради силните ветрове, които привличат теченията
Това се е случило поради силните ветрове, които привличат теченията Снимка: CNN Turk

Това се е случило поради силните ветрове, които привличат теченията

Турция наблюдава увеличаване на броя на медузите по южните си брегове, особено по крайбрежието на средиземноморската провинция Хатай, окръг Самандаг, поради силните ветрове, които привличат теченията.

През последните дни в мрежите на местните рибари, излезли в Средиземно море, са попаднали голям брой медузи, което притеснява морските учени и жителите, съобщава „Хюриет“, предава БГНЕС.

Тахир Озкан, морски биолог, заяви, че Техническият университет в Искендерун е започнал разследване във връзка със забелязването на медузи по-рано от сезона. Той заяви, че медузите, наблюдавани край брега на залива Искендерун, са инвазивен вид.

"Не ги докосвайте, защото са отровни. Искаме нашия университет и оторизираните институции да информират хората при среща с тези видове", добави той.

След откриването на разширението на Суецкия канал през 2016 г. в турски води започнаха да се появяват все повече инвазивни видове. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари