Най-скъпите имоти в Русе достигат до 1400 евро на кв.м.

2
Брокерите не вярват, че цените ще паднат. Няма нови оферти
Брокерите не вярват, че цените ще паднат. Няма нови оферти Видео: Русе Медиа

Въпреки постъпването, в последните месеци на пазара за имоти няма нови оферти

Скок на цените на имотите в Русе с 15,4% за първото тримесечие на 2022 г. спрямо същия период на 2021 г. показват последните обобщени данни на Националния статистически институт. Според брокери това се обяснява като последица от инфлацията и войната в Украйна.

Председателят на Асоциацията на русенските брокери на недвижими имоти Марин Гюрчев споделя, че резкият скок, който се отчита в Русе, се дължи на факта, че досега тук цените са били доста по-ниски в сравнение с по-големите градове. Именно затова поскъпването е с голям процент, но иначе като стойности цените са далеч от София, Варна, Пловдив и другите по-големи градове, предава Русе Медиа.

Обикновено се търси ново строителство, но и старото се радва на интерес от страна на купувачите. При новите сгради цените са доста завишени, тъй като материалите значително поскъпнаха. Така най-скъпото ново строителство в Русе е 1400 евро на квадрат за идеален център или жилище на брега на река Дунав. Доскоро същите имоти са се предлагали за 1000 евро на кв.м.

Въпреки постъпването, в последните месеци на пазара за имоти няма нови оферти – продавачите искат да се ориентират в обстановката, за да не продадат много евтино жилищата си. От своя страна купувачите се надяват, че цените ще паднат, в което брокерите не вярват особено. Инвестицията в недвижим имот си остава една от най-сигурните, казват те.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    14
    Анонимен
    Тука като чета коментарите и се чудя някой хора дето коментират в кой свят живеят.сигурно са някои застаряващи мъже на възраст на 50+.да отбележа теоретици,най вероятно и без жени.с каквито е пълно в Русе.и виждащи огромния просперитет, красота и потенциал на града.трябва да си чисто луд да дадеш по 1500/2000 е за там.за да си живееш сам в един западнал и запустял град.за тези пари може да се намери и имот в чужбина
  • -2
    13
    до 9
    От 10 г. най-малко се пука тоя балон.
  • -7
    12
    Grekko
    За сравнение в гърция до някакво световно неизвестно село нивичка от около 4 декара и искат 45к евро. Над 10к евро на декар за селскостопанска земя на голо поле. В България цените на НИ са много ниски. При апартаментите е същата работа . Някой има интерес да обезцени НИ в България, но не му се получава и го хващат бесовете. Русе бил скапан град, ами като не ви харесва града ходете във филибето.
  • 3
    11
    до 10
    Поощри го, де! Отскоро говори и пише на български. Делиорманските "архитекти" са така.:)
  • 6
    10
    До 1
    Ефтин- ма ти си много Ентелегентен капацитет веее
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари