Най-мощният "Мерцедес" създаван някога

2

Тунинг компанията Posaidon официално създаде най-мощният Mercedes-Benz E63 AMG. RS850+ ще бъде доставен на клиента с впечатляващата мощност от 1020 конски сили (повече от Bugatti Veyron) и официално се смята за най-мощното возило на немският автомобилен гигант.

Техниците на Posaidon признават, че за да постигнат монументната мощност е трябвало да извадят целия двигател и да го променят изцяло, информира Men.bg.

Първата работа била да заменят стоковите турбини с много по-големи и ефективни, както и да се разделят със старите интеркулери. 
 


 

След инсталирането на подобрителите, ECU-то на колата трябвало да получи и нов софтуер. Повишената мощност изисквала и поставянето на нова скоростна кутия, по-здрав съединител и диференциал.

Олекотителният процес започнал с премахването на излишните интериорни елементи и подмяната на всички седалки с много по-леки. Карбонови елементи били използвани върху предния капак, задните дифузьори и спойлера. Благодарение на всички подобрения Posaidon RS850+ може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.8 секунди, а максималната скорост е 368 км/ч, но техниците са поставили ограничител до 350 км/ч, притеснявайки се, че гумите няма да бъдат толкова надеждни при подобна скорост.  
 

Източник: Men.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари