Наградиха полицаите, отказали подкуп от 10 000 евро

0

Само с такива примери можем да върнем доверието на хората в системата – с тези думи министърът на вътрешните работи благодари на отличените служители

Със заповед на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев бяха наградени тримата служители от отдел „Пътна полиция“ на СДВР - старши инспектор Любомир Апостолов и младши инспекторите Елена Симова и Алек Каленски. „Вашите действия са повод за гордост и изключителен морален акт. Само с такива примери можем да възвърнем доверието на хората в системата“ - с тези думи вътрешният министър се обърна към тримата полицаи, съобщиха от вътрешното ведомство.

Старши инспектор Апостолов категорично заяви, че задължение на всеки униформен е да не се отклонява от закона. Той сподели, че в практиката си има опити, макар и не толкова чести, водачи на пътя да се опитват да избегнат санкции, но предлагането на подобна сума като подкуп е прецедент. Апостолов благодари и на колегите си от Пето РУ и патрула от СОД, които също са били на място – „заедно показахме, че в МВР се работи екипно“.

Припомняме, че на 18 януари т.г., около 1:00 часа на бул. „Княз Ал. Дондуков“ служителите на реда спират за проверка лек автомобил, шофиран от чужд гражданин. Извършената проба с Дръг Тест 5000 е положителна за канабис, амфетамин и метамфетамин. По време на транспортирането на шофьора, той пуска на пода на служебната кола две пачки с банкноти в евро на обща стойност 10 000 евро с искането да не бъде задържан и да получи обратно свидетелството си за управление на моторно превозно средство. Чужденецът е отведен във ВМА за кръвна проба, която отказва да даде. При влизането в сградата на болничното заведение той предлага още 3000 лв. и скъп ръчен часовник, като поставя същите условия.

Полицаите незабавно докладват за случая и в условията на неотложност в Пето РУ-СДВР е образувано досъдебно производство, което се води под надзора и ръководството на СГП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Реалност
    Щом самата държава прави такава грандиозна новина от случката значи е повече от ясно, че корупцията е нормална част от ежедневието тук.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари