На какво се дължат задръстванията на Дунав мост?

1
Валентин Радев си призна, че все още не е идвал на ГКПП Русе
Валентин Радев си призна, че все още не е идвал на ГКПП Русе Снимка: БГНЕС

Задръстванията и затрудненията при преминаването на ГКПП Дунав мост на създадената организация там ли се дължат?

По данни на граждани, от около година, от Министерството на вътрешните работи е разпоредено контролът на ГКПП Дунав мост да е пълен – т.е. всички преминаващи лица и превозни средства да се регистрират в автоматизирана информационна система граничен контрол, независимо от съществуващите европейски директиви и разпоредби за облекчено преминаване на гражданите на ЕС, обяви народният представител от Коалиция „БСП за България”, Пенчо Милков, по време на парламентарен контрол днес.

Той попита защо гражданите на ЕС са предмет на пълен паспортно визов контрол, защо за български граждани не се допуска облекчен контрол, при излизане от страната и същата ли е процедурата на дргите ГКПП, които се явяват вътрешна граница на ЕС. Изказването му бе реплика на отговора на Министъра на вътрешните работи, на актуален въпрос относно задръстванията около ГКПП Дунав мост, зададен от него и колегата му Крум Зарков.

„Може ли проблемът да е в резултат на създадената организация на ГКПП-то, както и защо няма възможност да се закупуват винетки навътре в територията на страната, а само на пункта?”, попита г-н Зарков.

При отговора си Министър Валентин Радев, спомена, че подчинените му от Гранична полиция извършват само една проверка в рамките на минута на лице и не повече от три на превозно средство. Той призна, че на ГКПП Русе все още не е идвал, покани Пенчо Милко заедно да го посетят. Спомена и незавършени строежи на 2 пункта от Румънска страна.

Стана ясно и че има увеличение от 68% на преминалите лица, като и с почти 60% на преминалите превозни средства в сравнение с миналата година (654000 преминали превозни средства за 2016). Въпросът за винетните стикери трябва да е към Министерство на финансите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари