МВР продава на търг бракувани коне

1
Животните вече са остарели и не отговарят на условията на вътрешното министерство
Животните вече са остарели и не отговарят на условията на вътрешното министерство

МВР е в процедура по обявяването на търг за продажба на конете, които вече не са годни за екплоатация от силовото ведомство.

Става въпрос за около десетина животни, които са на отчет към конната полиция в СДВР. Те вече са остарели и не отговарят на условията на вътрешното министерство. Породите са специално селектирани и най-вероятно въпреки възрастта си, ще бъдат продадени на добри цени. Сумите обаче все още не са ясни, пише Монитор.

Полицейските коне са високи, имат правилен екстериор, с подходящ нрав, понасят масови мероприятия, хора около себе си и са изключителноп издръжливи н странични дразнители. Те са обучени да свикват на гърмежи, на огън, знамена, плакати, барабани и викове.

Група „Конен ескадрон“ е към специализираните полицейски сили на СДВР е единствената в България, която разполагта с четириногите животни.

Хора и коне там са научени да работят в перфектен синхрон, за който тренират упорито години наред. Обучението на конете започва от 3-годишна възраст, а когато станат на 18-20 години, вече са готови за „пенсиониране“. Сред обявените обществени поръчки от МВР в момента се вижда, че полицията не спира да се грижи за конете. Там са обявени процедури за набавяне на специални протектори, седла и качествена храна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари