Мустафа Карадайъ: Когато ДПС е на власт, икономиката върви нагоре

1
ГЕРБ спря близо 800 милиона лева публични инвестиции само заради омраза и реваншизъм
ГЕРБ спря близо 800 милиона лева публични инвестиции само заради омраза и реваншизъм

ГЕРБ спря близо 800 милиона лева публични инвестиции само заради омраза и реваншизъм

Има 60 милиарда лева в Брюксел, които България не може да си вземе и които чакат експертите на ДПС, защото само те могат да напишат оперативните програми. Това каза председателят на партията Мустафа Карадайъ по време на предизборна среща във Велико Търново. Тя започна с минута мълчание в памет на големия демократ Камен Костадинов, дългогодишен депутат на ДПС от старопрестолния град.

Когато ГЕРБ дойде на власт през 2009 г. спря близо 800 млн. лв. публични инвестиции само заради омраза и реваншизъм. Казваше "лошата Тройна коалиция" е договорила тези пари, ще ги спрем, припомни Карадайъ. Тогава призовавахме: "Оставили сме 8,5 млрд. фискален резерв, заделете 2 млрд. за бизнеса, за работни места, за да се движи икономиката. Те какво направиха? Симеон Дянков се разхождаше по студиата с една постна пица."

"Спряха близо 800 млн. лв., разбиха бизнеса, имаше обекти, които са направени на 70-80 процента, които не бяха довършени. За три години похарчиха фискалния резерв и икономиката тръгна надолу", заяви още Карадайъ.

"Кривата на икономиката тръгна обратно нагоре при кабинета на Пламен Орешарски, защото финансов министър бе Петър Чобанов. Двамата с председателя на Бюджетната комисия в НС Йордан Цонев имаха за задача да променят кривата, за не вървим така стремглаво надолу. Те успяха да намерят 500 милиона в бюджета", каза Карадайъ.

Когато ДПС заделя публични инвестиции, те са и за малките населени места - има средства за водопроводи, канализации и детски площадки, заяви председателят на ДПС. Той припомни, че ДПС осигури по 120 лв. за всеки пенсионер в края на 2021 г.

"След това объркаха пенсионната система, но ние ще я оправим като дойдем на власт", категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Позволихме си лукса 12 години да гледаме как се руши държава и държавност, как се прави политика, основана на омразата, разделението, противопоставянето и арогантността. Поставихме диагнозата и нарекохме този начин на правене на политика модела ГЕРБ, заяви Карадайъ. И припомни, че още през 2017 г. ДПС обяви демонтаж на този модел, защото не може да се управлява с омраза.

През 2020 г. започнаха протести, които също говореха за демонтаж на модела ГЕРБ. Резултатът беше, че дойдоха едни случайни минувачи, които узурпираха властта в нарушение на Конституцията. И наложиха същия модел, дори по-лоша версия, затова се самопровалиха, подчерта Карадайъ. И допълни: "Няма значение кой ще прилага модела на арогантността. Това, че ГЕРБ не го прилага, не означава демонтаж на модела ГЕРБ. Означава същия модел.".

"Само политиката на обединението, на заедността, на съединението може да реши политическата криза, в която се намираме", обобщи Карадайъ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари