Мирослав Иванов: ГЕРБ направи България за смях пред европейските ни партньори

0
Нямаме основание да върнем папка с имена на министри в кабинет
Нямаме основание да върнем папка с имена на министри в кабинет

Нямаме основание да върнем папка с имена на министри в кабинет

Крайно несериозно е да се измества фокусът върху обидени и засегнати, когато става дума за формиране на правителство. Внасянето на проектокабинет с министри, които не бяха попитани, беше абсолютна провокация и прецедент. България стана за смях пред европейските си партньори. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Мирослав Иванов в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

"Нямаме основание да върнем папка с имена на министри в кабинет. ГЕРБ не спази обещанието, дадено преди 9 месеца. Не желаят да има кабинет, предпочитат избори, а не реформи. Борисов не отстъпи от позицията си и не направи никакъв компромис. Съставът на правителството трябваше да бъде одобрен от двете страни. Предложихме меморандум с ясни срокове за поемане на ангажименти, които се преповториха в споразумението. ГЕРБ поставиха ултиматуми, преговорната група редовно напускаше разговорите. Искахме поемане на конкретни ангажименти, разписани в документ. Това е по-различното от ситуацията преди 9 месеца. Също така искахме прозрачен процес на назначаване на политически независими лица за регулаторите", коментира Иванов.

Според него ГЕРБ и ДПС са опитали да саботират заседание на комисията за Нотариуса с цел всяване на суматоха.

"Поради следствената тайна не може да се установи дали твърденията на градския прокурор, че му е оказван натиск, са истина. Такива данни се съдържат в преписката. Ако някой наистина е оказвал натиск на СГП, това до голяма степен би могло да бъде главният прокурор - дали сегашният, или предишният", смята Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    3
    Ох, на мама путьото!
    Теб една Лена те направи за смях, ти се притесняваш за нЕк'ви „партньори“! ... P.S.: Разбра ли се чие е бебето?
  • 10
    2
    Хахаха
    Явно на Миро му пречат рогата да види кой и с какво е направил за смях. Дали надрусаният бивш премиер, вече известен като хараКиро, или пък Хасан Василев, грозното лице на мафията, дето пише писма до лидера на най-голямата партия в Европарламента
  • 6
    1
    айдееее,
    и на тоя му трепери брадичката!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари