Младежки дом - Русе отбеляза празнично първия учебен ден

0

С мащабна рекламно-информационна кампания Общински младежки дом – Русе отбеляза първия учебен ден.

Рано сутринта младежките работници поставиха стъпки, които да отведат всички деца и младежи, желаещи да се занимават в сферата на културата и изкуството, до сградата на домa.

Съвместно с програма МИКЦ точно в 11ч. започна рекламната кампания за популяризиране дейността на младежки дом и услугите, които предоставя консултантският център. За целта беше изградена шатра, в която се раздаваха флаери и рекламни материали на клубовете към ОМД.

Децата от клуб „Шах” показаха на минувачите техниките, които се използват, а ръководителят на клуба – Ростислав Раев, беше неотлъчно до тях и предоставяше информация на родителите.

Организаторите бяха изградили инсталация от рамки, където всеки желаещ можеше да си направи снимка под надслов: „Аз участвам в дейностите на Младежки дом”.

От 13ч. започна дефилето на клубовете като всеки от тях имаше своите представители. Клуб по ушу „Калагия” с ръководител Мария Неделчева поведе шествието на младежките дейности и активности, организирани от ОМД.

Следваха ги балет „Импулс” и “Cap Stars” с ръководител Петя Бонева, хор „Св. Георги Победоносец” с ръководител Мина Влайкова, вокална група „Приста” с ръководител Доротея Бальовска, клуба по шах, клуб „Младежки парламент” и не на последно място фолклорно танцово студио „Зора” с ръководител Мъгърдич Астхигян.

Участниците от клубовете преминаха по целия градски площад. След вълнуващото дефиле всеки от клубовете представи нагледно с какво се занимава.                    

Откриването започна с „Върви народе възродени”, а след това бойците от клуб по ушу демонстрираха техники от китайското изкуство. Балет „Импулс” направиха зареждащ флашмоб, в който се включи публиката от центъра.

Малките сладури от вокална група „Приста” изпълниха площада с веселите си гласчета, а след тях се представи Цецо от ПГСАГ „Пеньо Пенев”, който беше подготвил за публиката авторско рап парче.

За финал танцьорите от „Зора” завихриха голямо дунавско хоро. За всички желаещи, клубовете на Младежки дом са безплатни и очакват своите нови членове.

За да бъдете част от ОМД може да се запишете на място в сградата на ул. Райко Даскалов 2А или на служебните телефони на младежки дом.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари