Млад мъж се нуждае от помощ, за да живее

0
33-годишният Валери е в кома от 80 дни, а близките му са останали без средства за поддържане на живота му
33-годишният Валери е в кома от 80 дни, а близките му са останали без средства за поддържане на живота му

Няколко хиляди лева. Толкова струва животът на 33-годишен мъж от Пазарджик.

В момента Валери Атанасов е в кома, в която е изпаднал преди 80 дни. Лекува се във ВМА, а близките му с всеки изминал ден са все по-отчаяни. Всички работят, но средствата, които са необходими за лечението на Валери се увеличават. Объркани са и молят за помощ, надявайки се на чудо. Чудо, което да спаси живота на младия мъж.

Това е историята на Валери, който е едва на 33 години, но може би никога няма да може да стане на 34, ако не се намери спешно помощ.

Всичко започва на 10 ноември миналата година. Дотогава той не е имал никакви оплаквания. Изведнъж му прилошава.

Братът Динко изживява целия ужас от самото начало. Ето какво разказва той, цитиран от БЛИЦ:

"Каза - нещо ми е лошо, сигурно ми е паднало кръвното, отидохме в Бърза помощ в Пазарджик, вярно беше малко ниско, повръщаше, сложиха му системи. Беше петък. Някъде около десети ноември. Събота и неделя се чувстваше добре, в понеделник се повтори отново същото. Пак му прилоша. Отново отидохме в Бърза помощ, пак му сложиха системи, но беше по-зле. Тогава решиха да направят снимка на белия дроб, на черния, на бъбреци, изследваха го и казаха, че всичко си му е наред. Но един неврохирург от Бърза помощ предложи да се направи скенер. Оказа се, че има образование в лявата част на главата - три на четири сантиметра. Казаха - това е или тумор или абцес.

И двете изглеждат на скенера еднакво, но като се отвори, се разбира какво е. Бяхме шокирани. На другата сутрин отиваме при личната лекарка, питахме къде да ходим, тя каза - отивате в София, там са най-добрите.

Приеха го във ВМА, това става на 15 ноември във вторник. Казаха, че трябва да се оперират по спешност. Сутринта дойде проф. Евтимов, попитах го кога ще е операцията, той каза - днес или утре, искаше да се подготви. Отложиха операцията, но през нощта абцесът се пука, на сутринта отварят, изчистват каквото могат, оттам идва заразяване на целия мозък с тази гной. След това се разпростря гнойта и в гръбначния мозък, получи се увреждане на стволовото дърво на мозъка. Започнаха с едни диагнози - енцефалит, менингит. Седираха го изкуствено, за да може да почива мозъка, но когато решиха да го събудят, няма събуждане.

Положението е много зле. Говорихме с хирурзи от Хановер, предложиха ни ново лекарство, което е много скъпо. Но тук ни казаха, че не се практикува подобно лекарство. Проф. Евтимов ни каза, че това пък било хранителна добавка и сме като в омагьосан кръг. Всеки ден ходим дотам и обратно
."

Валери вече е претърпял 3 мозъчни операции в опит да бъде спасен, разказва брат му Динко. При всяко посещение от болницата искат нови и нови лекарства, които не се поемат от Здравната каса. Разходите са хиляди левове, вече са непосилни за семейството. Динко е охранител, а заплатата му не стига доникъде.

Няма пари дори за гориво, не успял да си купи и винетка. С майка му вече пътуват до София с влак.

Най-страшното е, че нямат пари и за животоспасяващи лекарства. На първо време е нужен човешки албумин. Той се доставя само по заявка, една ампула е 120 лева. 2700 лева пък струва медикамент за възстановяване на мозъка. За него Атанасови са уредили да им го доставят чак от Хановер, но не могат да го платят, а е жизнено важен.

Братът моли добри хора да му подадат ръка в критичната ситуация, за да бъде спасен един млад живот.

Те могат да преведат пари по банкова сметка :

IBAN BG 22 TTBB 94001527 5368 81,

BIC TTBBBG22, SG Експресбанк, клон Пазарджик.

Може да се свържат и лично с Динко Атанасов на телефон 0878565792.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари