Мъж почина докато го разтакават за документи от болницата в Тетевен

0
Според сина на починалия на баща му не е била направено ЕКГ, а само са му премерили кръвното, след което е бил оставен в коридора
Според сина на починалия на баща му не е била направено ЕКГ, а само са му премерили кръвното, след което е бил оставен в коридора Снимка: bTV

Сигнал за забавена спешна помощ в Тетевен с фатален край - близките на починал мъж обвиняват медиците, че не са предприели адекватни мерки за да го спасят с мотива, че пациентът нямал медицински документи

Съпругата и синът на починалия Мирослав Тодоров разказват пред bTV, че на 11 август са го закарали в Центъра за спешна медицинска помощ в Тетевен, тъй като се почувствал зле. Дежурната лекарка Тотка Вълчева е приела, измерила кръвното му, установила, че е високо, но вместо да предприеме бързи действия, тя поискала от тях документи – епикриза и рецептурна книжка.

„Каза ми: „Отидете, вземете документите, не живеете далече, на 10 километра сте“. Казах ѝ, че моят мъж е получил нещо като инфаркт преди две години, казах ѝ какво пие, а тя: „Не, искам документите. Тя няма ли къде да чукне, да види какво е пил, а настоява за книжката, за епикризите стари“, разказва съпругата на починалия.

Доктор Тотка Вълчева заяви, че са направили ЕКГ на пациента. Той е искал вода, но не от чешмата, а минерална, за да изпие таблетките, които тя щяла да му даде за инфаркт на миокарда.

Направихме му ЕКГ, мисля, че няколко пъти беше, два или три, имаше промени  и това ме накара да му направя венозен път и да му се сложи хепарин. Усъмних се и за това извикахме кардиолог. Кардиологът поиска документи , той преди е имал инфаркт този човек. Той идва, поглежда ЕКГ-то, а в същия момент на човека жена му му дава водата, че той нали ми отказа на мен тази от чешмата, и се метна, и това беше, изхърка - край.
Имахме височинна травма в съседната стая едновременно – единия, другия, единия, другия
“, разказа Вълчева.

„Хората за тях са си прави, но това, което поискаха от нас, ние им го дадохме. Ние сме ги насочили към Медицински надзор. Той си разполага точно с медицински кадри, които преценяват адекватно ли е било поведението на колегите. Това е първи сигнал, който има за този филиал, а аз съм от 25 години в тази структура. При една сърдечна ситуация винаги може да се очаква и нещо такова, но те са били екип, дошъл е и консултант. Медицински надзор, те ще си искат обяснение от персонала, те са компетентният орган, без тях за съд и прокуратура е рано“, заяви д-р Силвия Моева, управител на "Спешна медицинска помощ"- Ловеч.

Според сина на починалия на баща му не е била направено ЕКГ, а само са му премерили кръвното, след което е бил оставен в коридора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари