Митничари задържаха опаковки за цигари на Дунав мост 2

0
Те са открити при проверка на излизащ от страната микробус с шуменска регистрация
Те са открити при проверка на излизащ от страната микробус с шуменска регистрация

Служители на Митница Лом са предотвратили трафика на над 2 000 000 броя опаковки за цигари от началото на тази година

Пореден случай на опит за трансфер на заготовки за цигарени опаковки от България за друга страна в ЕС е засечен от служители на Митница Лом в района на Дунав мост 2. Задържани са 230 кг заготовки за цигарени кутии с логото MAYFAIR.

Те са открити в края на миналата седмица при проверка на излизащ от страната микробус с шуменска регистрация, превозващ личен багаж и 21 бр кашони, чието съдържание било описано като "хартия за ксерокс". Въпросната „хартия" трябвало да бъде доставена в Белгия. Проверката установила, че кашоните всъщност съдържат напечатани картонени листи за цигари MAYFAIR. Заради възникнали основателни съмнения , че се превозват в нарушение на Регламент ЕС №608/2013, опаковките са задържани в склад на Митница Лом.

Предстои да бъдат уведомени правопритежателите на търговската марка. Това е третият значим случай на задържано голямо количество заготовки за цигарени опаковки в района на Дунав мост 2 от началото на годината до сега. Най-големият удар беше в началото на годината, когато митническите служители задържаха камион с 24 палета и общо тегло близо 8 тона. Опаковките бяха за цигари на марката ,,Winston" Blue.

В началото на месец септември, инспектори от Митница Лом задържаха друг камион, натоварен с 16 палета с отпечатани заготовки, а общото им тегло надхвърляше 5 тона. Броят на задържаните опаковки при тези случаи надхвърля 2 000 000.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари