Мирослава Тодорова: Гешев и Сарафов са добре осведомени за мащабното влияние в прокуратурата

0
Такова уронване не е имало отдавна, смята съдия Тодорова
Такова уронване не е имало отдавна, смята съдия Тодорова Видео: NOVA

Такова уронване не е имало отдавна, смята съдия Тодорова

Оставката на главния прокурор Иван Гешев може да е факт до няколко седмици. Според съдия Мирослава Тодорова е голяма вероятността тя да бъде гласувана по така наречения “Крумов” закон и само 13 от членовете на Висшия съдебен съвет биха могли да уволнят Иван Гешев.

Гешев трябва да си тръгне от съдебната власт, ако съм на негово място, бих си подала оставка. Ако системата иска да покаже, че си дава сметка на какво е симптом той, трябва да използва етичната регулация. Вместо да му се казва добър ден, може да се казва "г-н Гешев, кога ще си подадете оставката?" Гешев трябва да получи справедлива процедура, но такова уронване не е имало отдавна”, смята тя.

По думите ѝ не е основен проблем дали той ще бъде махнат. “Основното нещо е да се разбере чрез надлежно изясняване и разследване какви са щетите - колко точно и има ли мащабно влияние на политическите сили в прокуратурата. Гешев и Сарафов са добре осведомени, щом си отправят обвинения публично", заяви Тодорова по Нова телевизия.

Според нея прокуратурата не бива да предприема политически мотивирани действия, нито като употреба на институцията за лични цели. ”Има тежък междуинституционален конфликт. Когато има съмнения, че главният прокурор отговаря на назначението си, тогава НС трябва спешно да предприеме мерки да изкорени негативните влияния в прокуратурата", коментира тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари