Николай Хаджигенов: Полицейското насилие в България е ежедневие

0
Адвокатът изказа мнение, че прокуратурата сега се командва от Борислав Сарафов, който е същият като Иван Гешев
Адвокатът изказа мнение, че прокуратурата сега се командва от Борислав Сарафов, който е същият като Иван Гешев Снимка: БГНЕС

Адвокатът изказа мнение, че прокуратурата сега се командва от Борислав Сарафов, който е същият като Иван Гешев

Полицейското насилие в България е ежедневие. Това каза пред БНР адвокат Николай Хаджигенов и коментира:

"Това се дължи на неграмотни хора, които са назначавани в МВР, а освен неграмотни, те са и необучени. Те отиват в МВР, защото иначе трябва да пасат патките на село. Нивото е толкова ужасяващо ниско, че резултатите са такива - хората, които отиват в полицията, налагат собственото си разбиране за прилагане на закона по начин, доколкото те са примитивни палачи, налагат го по съвсем същия начин. Затова всяка седмица имаме някой с телесни увреждания и всеки месец има по някой убит".

Никъде по света полицаите не са палачи, подчерта адвокатът и добави, че работата на полицията не е да бие и изтезава:

"В цялата си практика по случаи с полицейско насилие, досега нямам уволнен полицейски служител. Дори не съден и осъден. За 15 и повече години няма нито един случай".

Николай Хаджигенов посочи, че в "нормалните демократични държави" не назначават за силови министри хора, които са част от структурата, като уточни, че Калин Стоянов е от системата на МВР:

"Тъжната констатация е, че в МВР единственото нещо, което се променя, е към по-зле. Това е единствената разлика - настоящият министър просто изглежда по-добре от Христо Терзиев или от Младен Маринов. Нищо повече, защото той прави същите неща".

В предаването "Нещо повече" адвокатът изказа мнение, че прокуратурата сега се командва от Борислав Сарафов, който е същият като Иван Гешев, просто не се показва толкова често по телевизора, и уточни:

"Същият е като типаж - милиционерско училище, т.е. "магнаурска школа" и т.н. Това не е промяна, няма и да бъде промяна".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари