Милен Велчев: Няма да се разминем без теглене на заем

0
Забавянето на бюджета е напълно нормално, коментира бившият финансов министър
Забавянето на бюджета е напълно нормално, коментира бившият финансов министър Снимка: БГНЕС

Забавянето на бюджета е напълно нормално, коментира бившият финансов министър

Измина точно един месец, откакто новото правителство се закле и пое управлението. През този месец в отговор на няколкото паралелни кризи беше наложен мораториум върху цените на тока за битовите потребители, настъпи объркване с размера на пенсиите и все още държавата стои без Бюджет.

Темата коментира бившият министър на финансите Милен Велчев по БНТ

"Забавянето на бюджета е напълно нормално, ще са необходими няколко седмици да се нанесат корекции, които съответстват на политиките, заявени от новото правителство", обясни Велчев.

Както всеки бюджет и новият трябва да бъде реалистичен и да съответства на икономическия цикъл и необходимостта от макроикономически баланси, да съдържа инструменти за подпомагане в пандемията, но не за сметка на обременяване допълнително на бъдещите поколения с нов дълг, заяви финансистът.

"Няма да се разминем без теглене на заем", категорично подчерта Велчев. Много по-важно е какъв е дефицитът, който се залага - това е цифрата, която трябва да се следи, допълни той.

Възможно обяснение за желание за актуализация е, ако не знаем колко точно ще са приходите, дали ще се увеличат с 10 или 20 процента от пандемията, обясни Велчев.

"Аз не смятам, че сме в така обстановка, мисля, че икономиката е влязла във фаза на по-голяма предсказуемост и можем с достатъчна степен на точност да предскажем какви ще са приходите"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари