Мъжът, убил баща си, не си спомнял нищо

1
Настаниха Пенчо в психиатричното отделение на болницата към Ловешкия затвор
Настаниха Пенчо в психиатричното отделение на болницата към Ловешкия затвор Снимка: Булфото

Софийски градски съд гледа искането на прокуратурата за въдворяване на обвинения за убийството на баща си в Лозенец.

Мъжът е с психични проблеми и днес беше доведен съда окован с белезници, заради буйството му, а заседанието се гледа при закрити врата, предаде Novini.bg.

Припомняме, инцидентът стана преди 2 дни. Тогава майката на психичноболния мъж подала сигнал, че е била пребита от сина си, който в същото време е нанасял удари с нож на баща си. На място незабавно са били изпратени полицейските служители, които са били посрещнати от въоръжения с два ножа Пенчо Ненов. Той е бил отведен в център за психично здраве, а лекарите са констатирали смъртта на баща му.

"В крайна сметка съдът постанови мъжът да бъде настанен в психиатричното отделение на болницата към Ловешкия затвор". Това съобщи след края на заседанието служебният защитник на психичноболния - адвокат Гинка Маринова. "Причината за тежкия инцидент е битов скандал за пари и обвиняемият не си спомня нищо. Той обясни пред съда, че е бил в добри отношения с родителите си. Бил е на работа в Черноморец, но са извикали майка му, защото е започнал да се влошава. Изпадал е в кризи. Обвиняемият е имал предписано медикаментозно лечение, но не си е пил редовно лекарствата и дори е използвал марихуана", разкри още адвокат Маринова.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари