Бащата на Вероника проплака: Плащаме 800 лева месечно на убиеца й!

5
На практика ние работим, за да издържаме убиеца Илиян и останалите като него, които си живеят като царе в затворите
На практика ние работим, за да издържаме убиеца Илиян и останалите като него, които си живеят като царе в затворите

Две години след убийството на студентката Вероника родителите й продължават да са недоволни от присъдата на убиеца и настояват за доживотен затвор.

Младото момиче изчезна на 28 февруари 2015 година около 19:30 часа на път от работа за вкъщи в района на жп гарата във Велико Търново, припомня "Телеграф".

Три дни по-късно в неделя, на националния празник 3 март, рибар отри мъртвото тяло на студентката във водите на река Янтра на метър от брега в същия район. Още същата седмица като извършител на жестокото убийство беше арестуван ромът Илиян Здравков, криминално проявен, изпечен рецидивист и стар познат на полицията в цялата страна. Според разследващите убиецът е установен по записа на лицето му направен от банкова камера, когато той отишъл да тегли пари с картата на жертвата си от банкомат в района на жп гарата в Горна Оряховица. След ареста мургавият направил пълни самопризнания.

Пред съда Здравков поиска делото му да се гледа по реда на съкратено съдебно производство и затова не получи полагащата му се доживотна присъда, а 30 години лишаване от свобода.

Родителите на убитата Вероника обаче смятат, че присъдата е подигравка с тях и с мъката им. "Убиецът на моята дъщеря е в затвора, но е жив и на месец издръжката му струва 800 лева на държавата. Това са пари, които плащам аз от моите данъци и които плащат останалите българи. На практика ние работим, за да издържаме убиеца Илиян и останалите като него, които си живеят като царе в затворите", заяви бащата Трайчо Трайков.

Източник: Телеграф
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари