Масово убийство в колумбийски наркокартел

0
Престъплението е само дни след като петима тийнейджъри бяха убити при поредната касапница в Кали, главния град в югозападната част на страната
Престъплението е само дни след като петима тийнейджъри бяха убити при поредната касапница в Кали, главния град в югозападната част на страната

Осем души са жертвите на масово убийство в колумбийския департамент Нариньо, граничещ с Еквадор, само дни след като петима тийнейджъри бяха убити при поредната касапница в Кали, главния град в югозападната част на страната, съобщава Дойче Веле.

"Осъждаме масовото убийство в Саманиего, Нариньо. От тази сутрин представители на въоръжените сили и полицията са на мястото на убийството. Няма да се спрем пред нищо, за да намерим извършителите на това престъпление", написа президента на Колумбия Иван Дуке в Туитър.

За престъплението съобщава губернатора на Нариньо Джон Рохас, който посочи, че смъртта на младежите е настъпила в събота вечер.

Убийството е извършено в селището Санта Каталина, където според неофициални версии младежите са били в селска къща.

Представител на армията уточни, че в неделя сутрин Техническият разследващ корпус (CTI) на прокуратурата и съдебната полиция ще транспортират телата до Саманиего, където ще се уточнят подробности за убийството.

Губернаторът увери, че присъствието на въоръжени групировки в департамента нарушава Международното хуманитарно право (IHL) и подлага общността на терор, за което той призова: "Не за проливането на кръв в Нариньо!"

През последните два месеца 20 души са убити в Саманиего, град с около 50 000 жители, според губернатора.

Департаментът Нариньо, граничещ с Еквадор е един от най-големите райони за отглеждане на наркотици в Колумбия. През 2019 г. 36 964 хектара от общо 154 000 са засадени с наркотици. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари