Прокуратурата: В Чавдар е намерена банкова карта на една от жертвите

1
34-годишният мъж е признал и за умишлено убийство през април 2022 година
34-годишният мъж е признал и за умишлено убийство през април 2022 година Видео: NOVA

34-годишният мъж е признал и за умишлено убийство през април 2022 година

При извършения оглед и претърсване в Бургас у заподозрения за двойното убийство в Лозен Чавдар Бояджиев са открити боен пистолет с пълнител, кутия с патрони и банкова карта на името на убития 27-годишен мъж. Това обявиха на брифинг от прокуратурата, предава NOVA.

От държавното обвинение подчертаха, че е назначена биологична експертиза, която да установи дали по иззетите вещи в дома на обвиняемия има следи от двамата убити. Ще се направи и химическо изследване, което да провери дали в натривките, взети от ръцете на обвиняемия, има наличие на капсулни частици. От експертното заключение става ясно, че има наличие на такива, което води до извод, че в близък период от време лицето е произвеждало изстрели с огнестрелно оръжие. Заключението на балистичното изследване е, че намерените проектили и гилзи, открити на мястото на убийствата, са изстреляни от открития в управлявания от обвиняемия автомобил.

Има разумни основания да се смята, че Бояджиев е извършил двете убийства, посочват от прокуратурата. Той е привлечен в качеството на обвиняем за убийството на две лица. Задържан е за срок до 72 часа. В понеделник ще бъде разгледано искане за мярка за неотклонение "задържане под стража". Обвиняемият 34-годишен мъж е дал подробности за това как е извършил двете убийства край Лозен.

Бояджиев сам е заявил, че е извършил умишлено убийство през април 2022 година. За това престъпление вече е освободено ръководството на Осмо районно полицейско управление в София, съобщи зам.-главният секретар на МВР Живко Коцев, който посочи, че е снето доверието от началника на РПУ-то.

През май 2023 година е бил признат за виновен за това, че е извършил, в съучастие с други лица, лека телесна повреда по хулигански подбуди. Поради факта, че към този конкретен момент той не е бил осъждан, законът задължава съда в Несебър да го освободи от наказателна отговорност и да му наложи административно наказание - глоба от 1000 лева, стана ясно от брифинга.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Балканеца
    Ама не бе, как присъда. Та той бил един от най-най- добрите човеци... нали тъй разправяше вчера един негов авер. В България масово отрепки и обществени утайки, непоправими престъпници и рецидивисти са все добри момчета. Присъди трябва за такива, които лъжат колко добри хорица са, а тоя си е за бесилка, не за затвора.
  • 5
    1
    Лелеее
    Този изверг,трябва да получи доживотна присъда!!!!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари