Машинистът на дерайлиралия влак е с приз „Достоен българин”

0
Димитър Христов е спасил 100 души във влака, който се удари в горящ ТИР
Димитър Христов е спасил 100 души във влака, който се удари в горящ ТИР Видео: bTV

Движението на влаковете по линията Благоевград – Кулата е възстановено.

Тази сутрин, екип на bTV пътува по маршрута, който беше прекъснат заради инцидента с паднала скала, заедно с един от пътниците, преживял ужаса от катастрофата.

Влакът към Петрич и Кулата тръгна по разписание в 6:45. Въпреки стреса, Кирил Христов отново пътува. Железницата е единственият възможен транспорт. В понеделник влакът излиза от тунела и се блъсна челно в 50-тонна скала, паднала минута по-рано върху релсите. Кирил е един от осемте ранени. В минутите след удара служителите във влака помогнали на пътниците. След това обаче Кирил и десетки други пътници вървели пеша цял час.

Машинистът на дерайлиралия влак е с приз „Достоен българин”. Димитър Христов преди четири години той спаси 100 души във влака, който се удари в горящ тир край Мурсалево. Днес с Димитър се срещна транспортният министър Росен Желязков

„Поздравих Христов за проявения висок професионализъм по време на инцидента в Кресненското дефиле и за бързата реакция на него и колегите му за извеждане на пътниците от влака”, посочи Желязков.

Влакът премина без проблем през участъка, където беше инцидента, но по информация на bTV все още трябва да се извършат допълнитени ремонти.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари