Малки и големи шахматисти се събраха на турнир „Бенони“ в Басарбово

0

Шахматен турнир на открито „Бенони“ събра десетки шахматисти вчера пред хижа „Алпинист“ до село Басарбово.

Деветото издание на събитието, организирано от Кметство Басарбово, се проведе в рамките на кампанията „Русе - Европейски град на спорта 2016”, с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух”. Партньори на турнира са Шахматен клуб „Дунав 1931“ Русе и Читалище „Св. Димитър Басарбовски – 1902“.

Любители на шаха на възраст от 8 до 79 години от Русе, Сливо поле, Басарбово и Ряхово се включиха в турнира. Шахматната надпревара се проведе в 7 кръга по Швейцарската система с контрола по 20 минути на състезател, а съдия на турнира бе Пламен Митев. Сред участниците беше и първият треньор на световния шампион Веселин Топалов - Димитър Синабов. Шампион на турнира стана Росен Димитров, който събра 6,5 точки. Второто място зае участникът в множество републикански първенства Росен Върбанов с 6 точки, а трети с 5,5 точки се класира Милен Райчев.

Гросмайсторът от шахматен клуб „Дунав 1931“ Пламен Митев и един от младежите участвали в турнира Георги Великов, направиха демонстративна партия шах с големи фигури.

С плакет за ветеран на турнира беше удостоен Димитър Синабов. Плакет за най-млад състезател на турнира и медал получи Момчил Желязков. Медал и плакет за най-добре представил се млад състезател бяха връчени на Александър Желязков.

Целта на проекта е възраждане на интереса към шахматната игра и нейното популяризиране сред подрастващите в малките населени места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари