Майсторки на бижута и кукли канят на летен базар

3
На 12 септември се задава големият Летен базар край реката, който ще събере майстори на чудесии и почитателите на приложното изкуство на кея в района на ресторант „Понтона“
На 12 септември се задава големият Летен базар край реката, който ще събере майстори на чудесии и почитателите на приложното изкуство на кея в района на ресторант „Понтона“ Снимка: „СисАрт“

Малък летен базар ще зарадва русенските ценители на майсторски изработени бижута, кукли, чанти, несесери от плат и какви ли още не артистични чудесии, направени от талантливите ръце на няколко русенки с усет към красивото и изящното, пише вестник "Утро"

В събота от 15 до 21.30 ч в ателие „СисАрт“ на Силвия Кузманова на улица „Хан Омуртаг“ 28, която тръгва от гърба на Халите и стига до кея, почитателите на ръчно изработени уникати могат да открият красив подарък, нещо ценно за себе си или за приятелите или просто да си напълнят очите с красота и стил.

С моята колежка Венета Русинова, която изработва бижута, ходим постоянно в София на такива базари и винаги сме си мислили, че е крайно време и в Русе да има подобно нещо, казва Силвия. През юли те направили премиера, като отворили вратите на ателието на Венета „Натюрел“. Сега домакин е „СисАрт“. А на 12 септември се задава големият Летен базар край реката, който ще събере майстори на чудесии и почитателите на приложното изкуство на кея в района на ресторант „Понтона“.

В съботната „генерална репетиция“ за септемврийското събитие Силвия Кузманова ще покаже от своите неповторими кукли и аксесоари, Венета Русинова - невероятните си бижута, Деница Алекова - впечатляващите брошки с мъниста и кристали, Биляна Борова от „Кара Миа“ ще демонстрира удивителните си биосладка и органична козметика. А Виктория Бъсина и Светла Аврамова ще рисуват заедно - всяка в свой стил - една обща картина.

Всичко това, което минава под знака на Ruse Art Prodject, ще бъде гарнирано с бяла сангрия, домашна лимонада от рози и джазови интерпретации на саксофон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари