Коледен базар с ръчно изработени изделия в Русе

0
Ценителите могат да намерят на 25-те щанда ръчно изработени бижута, сувенири от рисувано стъкло,  ароматни свещи и още невероятни подаръци
Ценителите могат да намерят на 25-те щанда ръчно изработени бижута, сувенири от рисувано стъкло, ароматни свещи и още невероятни подаръци Видео: БНТ

Традиционният коледен базар на дунавската задруга за изкуства и занаяти днес отвори врати в търговския център.

Ценителите могат да намерят на 25-те щанда ръчно изработени изделия. Те са създадени с различни техники като плъстене, рисуване, моделиране, квилинг.

Посетителите ще намерят на място сувенири от рисувано стъкло, бижута от метал, ароматни свещи и подаръци, изработени в различни форми и с разнообразни сюжети. За най-малките има ръчно направени текстилни кукли и плетени приказни герои, информира БНТ.

Ивелина Богданова е превърнала своето хоби в професия, работи само с естествени материали и казва, че може да се вдъхнови и от най-непотребната вещ. Разчита само на импровизация. Сувенирите й са с аромат на канела, на портокал, носят настроение и вълнуват.

Ивелина Богданова: "Все още българина му е трудно да отдели парички за действително ръчно изработени неща, отколкото да отиде по лесния начин да купи нещо серийно от китайските вериги магазини.”

Виктория Бъсина е художник. Казва, че обича да вижда радостта на хората, докато си купуват нейните фигурки.

Виктория Бъсина: "Всеки път измислям нещо ново, нещо различно, нещо, което да провокира хората... Китайците не мога да ги конкурирам- не заимствам от тях, дано те да заимстват от нас".

Освен творците от Русе в изложението участват и майстори от Варна, Шумен, Разград и Свищов.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари