Магазините на Топшоп затварят

0
Ще бъдат съкратени 2500 работни места
Ще бъдат съкратени 2500 работни места Снимка: AP/БТА

Сделка по придобиване и продажбите минават онлайн

Поглъщането на британската марка за конфекция Топшоп (Topshop), собственост на фалиралата група Аркадия (Arcadia), от компанията за онлайн продажба на облекло АСОС (ASOS) ще доведе до затварянето на 70 магазина и съкращаването на 2500 работни места. Това заяви днес пред АФП информиран източник, цитиран от dir.bg.

Тази новина се вписва в по-общия контекст на историческата криза за британската традиционна търговия, изпреварвана от онлайн продажбите и силно ощетена от пандемията от Ковид-19. Всичко това доведе до редица фалити в сектора.

Консултантската компания Делойт (Deloitte), която управлява фалита на Аркадия, съобщи, че АСОС ще купи марките, интелектуалната собственост и акциите за 330 милиона британски лири. Сделката обаче не включва магазините на Топшоп, Топман (Topman), Мис Селфридж (Miss Selfridge) и фитнес центровете Ейч Ай Ай Ти (HIIT).

Магазините ще затворят, каза пред АФП информиран източник. Около 2500 души работят в тези магазини и за съжаление работните им места за застрашени, уточнява той.

АСОС потвърди придобиването в отделно комюнике и обеща да продължи да развива марките.

Известната марка от ниския ценови сегмент Топшоп ще продължи историята си. Преди няколко години тя беше емблема на младежката мода и бижуто на империята Аркадия на бизнесмена Филип Грийн.

Аркадия, с общо 13 000 служители, фалира в края на 2020 година, повалена като много други компании в областта на търговията от здравната криза и ограничителните мерки.

Финансовата ситуация и продажбите на групата рязко се влошиха заради принудителното затваряне на магазини, но проблемите са се появили много преди това, най-вече заради недостатъчните инвестиции в онлайн дейностите, отбелязва АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари