Шопингът на българите в Одрин вдигна наемите на магазините

0
Ако ги нямаше българите, щеше да е трудно за нас, казва местен търговец
Ако ги нямаше българите, щеше да е трудно за нас, казва местен търговец Снимка: Труд

Десетки хиляди българи прииждат на шопинг в Одрин

Напливът на българи към Одрин за пазар е довел до вътрешна миграция на търговци, които пристигат от съседните окръзи, за да търсят работа, съобщава агенция ИХА, цитирана от КРОСС. Десетки хиляди българи прииждат на шопинг в Одрин, особено след решението на президента Реджеп Тайип Ердоган, което позволи пътуване на българите само с лични карти без задгранични паспорти, отбелязва агенцията.

Това доведе до активизиране на търговията в района и до приток на търговци от окръзи като Истанбул, Текирдаг, Къркларели и Чанаккале. Търсенето на магазини под наем пък е довело до увеличение на цените - обекти, отдавани преди на цена от 15 хиляди лири (800 евро), сега се дават под наем срещу 50 хиляди лири (2700 евро), посочва Серхат Чекер, председател на Одринската асоциация на брокерите на недвижими имоти.

Тюлай Кайтан, местен търговец, споделя, че 90 на сто от всички клиенти са българи. "Продаваме на българи. Слава Богу, че това продължава. Ако ги нямаше българите, щеше да е трудно за нас", казва той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари