Людмил Киров за новия състав: Ще изядат всичко пред себе си

0
Дам ли им сигнал, ще пометат всичко
Дам ли им сигнал, ще пометат всичко Снимка: Sportal.bg

Наставникът на Дунав Людмил Киров е много доволен от състава, който се е събрал при “драконите” за новия шампионат.

Специалистът говори пред Sportal.bg за очакванията през предстоящия сезон. Младият треньор се надява, че отборът ще има по-големи цели през новия шампионат от борбата за оцеляване. Киров е на мнение, че тимът ще покаже голямо себераздаване и ще е готов да помете всеки съперник на терена.

"Събрахме такъв отбор, че дори и да ни липсва някое качество, може да го компенсираме с отдаденост и себераздаване. Така спечелихме последните четири мача през миналата година. Събрах футболисти, които да играят за мен. Когато им посоча, ще изядат всичко пред себе си. Дам ли им сигнал, ще пометат всичко. Имаме приятен отбор от футболна гледна точка”, каза Киров.

"Когато пристигнах в Дунав си поставих две цели - да спася отбора от изпадане и да върна публиката. С първото се справих, но с второто за съжаление не успях до момента. В първия сезон в Първа лига отбрът побеждаваше много. Целта ни е да го постигнем отново и сега. Трудно е, но няма да търсим оправдания. Аз съм млад треньор и не искам да се боря за оцеляване. Финансово стоим на едно напълно нормално ниво. Ръководството прави всичко необходимо, за да се чувстваме добре. Откакто съм в отбора, всеки един футболист, който съм поискал, е дошъл".

Киров коментира и селекцията на тима. Според него новите футболисти ще вдигнат нивото на отбора. До момента в тима пристигнаха Генадий Ганев, Нандо Кавалканте, Иван Селеменов, както и триото от Витоша (Бирстрица) Михаил Милчев, Стефан Христов и Ивайло Лазаров. Последното ново попълнение пък е португалското крило Семедо. Очаква се още един-двама футболисти да дойдат в Русе.

Разделихме се някои футболисти, на които не им бяха подновени договорите. Мисля, че играчите, които взехме, трябва да бъдат над тези, които напуснаха. От това, което виждам до момента, мисля, че е така. Всички нови футболисти са доста класни попълнения. Убеден съм, че ще надградим с 20-30% от това, което беше отборът миналата година. Очакваме да привлечем още двама футболисти, но не бързаме да взимаме решение. Трансферният период е дълъг".

"Подготовката вече е към своя край. Премина много добре и мисля, че свършихме доста работа. Условията ни за подготовка бяха перфектни. През зимата имахме малшанс с атмосферните условия в Турция, но въпреки това мисля, че през шампионата успяхме да покажем, че сме подготвени, особено в последните мачове с Витоша и Септември".

Наставникът говори и за напусналите тима. Киров все още таи надежда, че Светослав Ковачев ще играе отново за Дунав, но това зависи от ръководството на двата клуба. По отношение на национала Исмаил Иса Киров е на мнение, че е отличен играч и е трудно да бъде задържан.

"Исмаил Иса е много качествен футболист, така че не е лесно да бъде задържан. Що се отнаса до Светослав Ковчаев - той е страхотно момче. С отлични качества, както на терена, така и извън него. Разбира се имаше някои неща, които трябваше да се изчистят и мисля, че до голяма степен ги направихме през миналия сезон. Аз му пожелавам да успее да се наложи в Лудогорец, защото това е приоритет, но ако все пак аз имам частица надежда, че може отново да бъде при нас. Все пак това са неща, които се решават на по-високо ниво”, завърши Киров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари