Любен Дилов-син: Милен Цветков щеше да потърси неща отвъд очевидностите

3
Запазена марка на Цветков е живото общуване със зрителите
Запазена марка на Цветков е живото общуване със зрителите Видео: btv

"Милен Цветков беше впечатляващ още от първия миг. Той беше един страхотен, нахакан хлапак и загубата му е безспорна", сподели Любен Дилов-син.

За „Тази събота“ по bTV той коментира, че първоначално не е вярвал за смъртта на журналиста и е мислел, че е фалшива новина.

Беше голям шок. Не искам да сме много тъжни, защото на цялата вселенска тъга, която тегне в момента, ако той имаше шанс да я представи като журналист – щеше да потърси неща отвъд престъпленията и наказанията, отвъд очевидностите“, подчерта писателят.

Той разказа, че Милен Цветков е бил иноватор в българската журналистика. По думите на Дилов той е основоположник на сутрешните блокове у нас.

Милен вкара в тях живото общуване със зрителите, което се превърна в негова запазена марка. Той се появи и даде възможност на всяка социално-активна баба и на всеки горещ почитател на световния заговор да има своите 5 минути телевизионна слава“, разказа Дилов.

Според него след това са се появили телевизии, които и до днес продължават да се занимават именно с това.

Дилов изтъкна, че журналистът винаги е бил провокативен и е „застрелвал“ своите събеседници с теза, която най-малко очакват. Според него това е давало възможност на интервюирания да изкаже по най-добрия начин своите гледни точки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари