Лични лекари: Не стигат безплатните тестове

0
"Covid зоните не са направени, така че да облекчават личните лекари и да ограничат досегът им с пациенти", коментира председателят на Лекарския съюз д-р Иван Маджаров
"Covid зоните не са направени, така че да облекчават личните лекари и да ограничат досегът им с пациенти", коментира председателят на Лекарския съюз д-р Иван Маджаров Снимка: БГНЕС / Архив

Безплатните тестове за установяване на Covid в специализираните зони, са на изчезване, а пациенти са принудени да плащат и за преглед, сигнализират медици от Българския лекарски съюз

Според д-р Николай Брънзалов от Българския лекарски съюз, има сериозен недостиг на тестове в Covid зоните пред БНР:

"Те изпитват недостиг на тестове и започва населението да заплаща за диагностициране. Каква е логиката"

"Covid зоните не са направени, така че да облекчават личните лекари и да ограничат досегът им с пациенти", коментира председателят на Лекарския съюз д-р Иван Маджаров.

"Повечето от тези зони нямат софтуер за изписване на електронни рецепти, а в наредбата пише, че тези рецепти трябва да са електронни", казва д-р Маджаров.

Въпреки, че в зоните се правят консултации, пациентите избират личните си лекари, казва д-р Брънзалов:

"Пуснал съм съответните тестове, за съжаление не мога да ги насоча към зоните, защото ще им вземат пари. В крайна сметка вършим работата на Covid зоните".

За тези грижи обаче лекарите не получават допълнителното заплащане, което получават Covid зоните за всеки обслужен пациент.

Според д-р Асен Меджидиев от Столичната лекарска колегия, парите за труд при извънредни условия, трябва да се дават на всички лекари:

"Бяхме разделени на първа, втора, трета, пета линия. Бяха подхвърлени едни 1000 лева, което е обидно. В крайна сметка в една голяма болница кой не работи с пациенти".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари