Левски поиска официално да играе в "Лига Европа"

0
С третото място "сините" трябва да са на бараж, а четвъртият Дунав се класира директно
С третото място "сините" трябва да са на бараж, а четвъртият Дунав се класира директно

Ръководството на Левски разкри чрез съобщения в клубния си сайт, че официално е поискало от БФС клубът да играе директно в Лига Европа, като да заеме мястото на ЦСКА-София.

От УЕФА съобщиха, че "червените" няма да бъдат допуснати до участие в европейските клубни турнири за следващите два сезона, тъй като са новосформиран клуб, а не наследник на фалиралия ПФК ЦСКА.

ЦСКА-София финишира на второ място в елита, а "сините" - на трето. Преди няколко дни стана ясно, че Левски, като трети в крайното класиране, трябва да играе бараж с Верея за квота в Лига Европа, а четвъртият Дунав да се класира директно.

Причината - от ЦСКА ще обжалват наказанието си.

Решението трябва да бъде обявено днес, но шефовете на 26-кратните шампиони се надяват да сменят "червените", а отборът след тях (Дунав) да играе бараж.

Ето съобщението в официалната страница на Левски:

"Уважаеми привърженици,

с приключването на последния кръг на Първа Професионална Лига, "ПФК Левски" АД се обърна официално към БФС по повод обявената от футболната централа официална информация, че класираният втори отбор в ППЛ не получава от УЕФА лиценз за участие в европейските турнири, защото не изпълнява част от критериите.

Клубът настоя БФС да приложи правилника на УЕФА за участие в турнира "Лига Европа", както и собствените си нормативни актове и да обяви официално правото на "ПФК Левски" АД да участва директно в европейския турнир".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари