Лъч надежда: Деца са спасени след часове под руините

1
Бебенце се роди под развалините в Сирия
Бебенце се роди под развалините в Сирия

Бебенце се роди под развалините в Сирия

Вече втори ден Турция е раздирана от трагичните истории на хилядите, загинали под руините на рухналите сгради след двата опостушителни труса, ударили югоизточната част на страната.

И докато броят на жертвите нараства лавинообразно, историите на спасени деца, часове стояли под отломките, внасят лъч надежда у спасителите, че и в скръбта животът трябва да продължи.

И днес продължават свидетелствата за изтръгнати от лапите на смъртта бебета и малки деца, които спасителите изваждат от рухналите като къщи от карти сгради.

Такава е историята на двумесечното бебче Мехмет Чинар, открито живо под отломките на паднала кооперация в Хатай – близо 30 часа след труса, съобщава СNN Turk, предава БНР.

От кадрите, разпространени в Twitter от Ашлихан Елибол, е видно как мъж, изровил бебчето, крещи щастлив, че е открил момченцето живо.

Мъжът веднага се отправя към близка линейка, където бебчето е увито с термо дрехи и одеяла и прегледано от медиците на място.

Историята на Мехмет далеч не е обаче единствената – претърсвайки центъра на Хатай, спасителните екипи чули шумове, идващи от срутена сграда. От руините извадили две деца, останали затрупани цели 26 часа. Веднага след това те са отведени с линейка в болница заради леките им наранявания.

3-годишният Миран Текеш пък бил открит жив под рухнала 5-етажна жилищна сграда в центъра на град Малатия, там той е престоял 22 часа след земетресението, разказва още CNN Turk.

Малкият Шахин - изваден жив 30 часа по-късно

5-годишният Шахин е изваден жив изпод развалините на жилищна сграда в Кахраманмараш. 30 часа след земетресението и секунди след положителната развръзка, щастието е изписано по лицата на спасителите на малкото момче.

Бебенце се роди под развалините в Сирия

Бебенце се роди под развалините в Сирия и даде доказателство на света, че животът винаги побеждава.

Новороденото беше извадено изпод отломките в провинция Алепо и веднага е закарано в болница. Майката не е оцеляла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари