Куриерите вече ще могат да влизат в домовете на хората

0
Amazon обяви съвсем нова услуга, чрез която ще доставя продукти до домовете на клиентите си
Amazon обяви съвсем нова услуга, чрез която ще доставя продукти до домовете на клиентите си

Amazon обяви съвсем нова услуга, чрез която ще доставя продукти до домовете на клиентите си.

С Amazon Key мастодонтът в световната онлайн търговия ще позволи на част от премиум клиентите си (абонирали се за Prime) да ползват доставка до дома, пише VentureBeat.

Самата услуга работи с конкретен продукт - Amazon Cloud Cam - камера за видеонаблюдение за 120 долара. За да се даде достъп до дома на други хора, в случая куриери, собствениците ще трябва да си купят приложението Amazon Key In-Home за 250 долара, което дава възможност за интелигентно заключване, съответно и отключване.

Prime е премиум услугата на Amazon, която срещу 99 долара на година дава редица привилегии на избралите да я позлват - безплатни доставки, слушане на музика онлайн, облачно пространство и други.

Обяснено по-просто - ако един потребител закупи всички изброени по-горе продукти, то доставчикът може да влезе в дома му и да остави закупения продукт вътре, а след това да си замине, без да е нужно потребителят да присъства. Умната ключалка и камерата за видеонаблюдение могат да се инсталират както от Amazon, така и от потребителите.

Услугата стартира от 8 ноември в 37 града в Щатите, а постепенно ще започне да се предлага и на други пазари.

Купувачите могат да наблюдават целия процес през специално приложение на Amazon, да получават нотификации в реално време, както и да преглеждат какво точно е правил куриерът в дома им, за да са сигурни, че не е решил да си вземе сувенир за спомен.

От компанията уточняват, че се използва "криптиран процес на идентификация", за да се гарантира, че правилният куриер има достъп до правилния дом в определения час за доставка. Amazon Cloud Cam се задейства в определения момент и вратата се отключва сама - не е нужно доставчикът да прави каквото и да е било.

Бъдещите планове на Amazon са тази опция да се разшири и до компании за почистване- сектор, който става все по-интересен за заетите хора и не могат да бъдат в дома си.

Пазарът за системи за домашна сигурност все повече се разраства и очевидно Amazon иска да е фактор и тук. Но го прави като една от водещите световни компании за търгоия и логистика, т.е. има един сериозен лост - доверието, което вече е спечелила от страна на потребителите си, тъй като то е основният фактор при домашната сигурност

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари