Картовите разплащания улесниха клиентите в офиса на НАП в Русе

1
Русенци бързо и леко свикнаха да плащат данъчни и осигурителни задължения в офиса на НАП само с банкови карти
Русенци бързо и леко свикнаха да плащат данъчни и осигурителни задължения в офиса на НАП само с банкови карти Снимка: НАП Русе

Русенци бързо и леко свикнаха да плащат данъчни и осигурителни задължения в офиса на НАП само с банкови карти, това констатират от агенцията

 Вече месец в него не работи банков салон за плащания в брой и на някои граждани се налага да ползват услугите на близките в района банки. Солидните такси за паричните преводи и обичайното двудневно забавяне за получаване на информацията за тях в приходната агенция безусловно доказаха на клиентите предимствата на електронните разплащания с НАП. На всички работни места в салоните за обслужване има физически ПОС терминални устройства за разплащане с банкови карти. Чрез тях платените задължения на момента се отразяват в данъчните и осигурителни профили на гражданите без те да заплащат никакви такси за това и да се налага отново да посещават приходния офис, за да удостоверят документално плащанията си към агенцията, когато са използвали банкови услуги. За изминалия месец плащанията с банкови карти в офиса са се увеличили със 70 % и са близо 600 000 лв., а от началото на годината внесените по този начин суми от гражданите са 2,5 млн. лв., чрез близо 9000 транзакции.

Общо електронните разплащания към офиса на НАП в Русе са се увеличили с над 55 % спрямо първото полугодие на 2020 г. и от началото на годината надхвърлят 6, 45 млн. лв. По-голямата част от тях са осъществени чрез виртуалния ПОС-терминал в сайта www.nap.bg Онлайн плащането е сред най-често използваните електронни услуги на НАП. За него услугата „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) в портала за електронни услуги на агенцията. За плащането по този начин не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното изчакване за банков превод.

Допълнителна информация за плащанията към НАП можете да получите от сайта на агенцията или чрез информационния център на НАП на телефон: 0700 18 700.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари