Куп отличия за СК”ХЕЛИОС” от международен турнир по Бразилско Жиу Жицу

1

На 2-ри юни в София се проведе международния турнир по Бразилско Жиу Жицу СОФИЯ ОПЪН, организиран от Академия  TWISTED JIU JITSU.

Инициативата, започната от двама млади и амбициозно гледащи в бъдещето братя, събра  състезатели от България, Македония, Сърбия и Гърция в турнир, даващ възможност за проверка, обмен на знания и създаване на нови приятелства.

Русенски клуб за първи път участва с отбор в състезание от такъв вид и то с отбор от десет човека повечето от които дебютанти в Бразилското Жиу Жицу.

Силвия Джамбазова (ученичка в СОУ”Христо Ботев”) стана шампионка при девойките в категорията си след две победи. Младата русенка придобила увереност след няколкото отличия спечелени от началото на годината опита силите си и в дивизията на жените, където отново се качи на почетната стълбичка окичвайки се с бронзово отличие.

Александър Цветанов (ученик в ОУ”Тома Кърджиев”), след 2-те бронзови отличия спечелени в средата на месец май от държавното първенство по кик бокс, сега се впусна в нова територия – Бразилското Жиу Жицу. При момчетата до 12 години в „тежка” категория след 2 изиграни мача той се окичи със сребърно отличие, показвайки много високо ниво на концентрация и мотивираност за високи резултати в бъдеще.

Александър Илиев (ученик в ОУ”Олимпи Панов”) се превърна в малък герой на отбора. Със своите скромни 9 години той стартира турнира с участие в своята категория, но в  дивизията на „батковците” до 12 години, където те се сблъскаха с твърдия му характер, който му донесе бронзово отличие. В дивизията на своите връстници явно му беше по-лесно, където с лекота задуши първия си опонент, но явно по-големия опит на опонента му от Македония надделя и Александър се окичи с втори бронзов медал при дебюта си на състезание по Бразилско Жиу Жицу.

Със сребърно отличие при девойките младша възраст се окичи Мирена Иванова (ученичка в НУИ”проф.Веселин Стоянов”) в своята категория.

Още една ученичка  в НУИ”проф.Веселин Стоянов” се окичи с медал. Бронзово отличие спечели Бианка Богданова при девойките старша възраст.

Киан Варгаи (ученик в ОУ”Иван Вазов”) след отличното си представяне в средата на май на държавното първенство по кик бокс и бронзовото му отличие от там сега отново спечели медал.  Бронзово отличие в категорията си при момчетата до 12 години.

Спецификата на трениране на Бразилско Жиу Жицу се основава на интелект, мекота и използване силата на противника, което дава възможност за дълголетие на състезателите. В БЖЖ има състезания и за ветерани наречени „Masters”,  които са атрактивни колкото и тези на мъжете и жените. Двама представители на „Слънцата” участваха в тази дивизия.  

Дебютантът на „Слънцата” – Денчо Драгиев в тежката категория – 100,5 килограма се окичи с бронз, показвайки, че никога не е късно човек да започне да спортува активно.

Треньорът на ХЕЛИОС – Митко Ружинов също се завърна с бронзово отличие от този турнир, но него по-ценна награда бе представянето на отбора му като цяло.

В една от най-оспорваните категории при мъжете – до 82 кг, участие взе Самуил Стефанов (студент в Русенския университет). След  убедителна победа в 1-ви кръг малко не достигна на талантливия русенец за да достигне до борба за медалите.

В края на състезанието Старши треньорите на Академия  TWISTED JIU JITSU, част от която е и русенския клуб ХЕЛИОС промотираха с по-високи технически степени някои отличили се състезатели. Треньорът на „Слънцата” – Митко Ружинов по време на награждаването на почетната стълбичка бе удостоен с честа да носи син колан по Бразилско Жиу Жицу. Колан с цвят познат в много бойни изкуства, но изискваю много пот и усилия в Бразилското Жиу Жицу.

Равносметката от това първо отборно участие на русенски клуб в състезание по Бразилско Жиу Жицу е: 1 златно, 2 сребърни и 7 бронзови отличия. Отборът на Академия  TWISTED JIU JITSU спечели купата за отборен шампион, принос за което имаха и русенските състезатели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари