КТ Подкрепа: Българинът трябва да се чувства на място в България, а не да си тръгва

1
"Мисля, че вече има някакво осъзнаване за това, че не можем да продължаваме да сме държавата с най-ниските заплати, с най-ниските данъци и оттам, разбира се, най-ниските пенсии", каза Ваня Григорова
"Мисля, че вече има някакво осъзнаване за това, че не можем да продължаваме да сме държавата с най-ниските заплати, с най-ниските данъци и оттам, разбира се, най-ниските пенсии", каза Ваня Григорова Снимка: БНТ, стоп кадър

Разломите у нас вече са толкова големи, че вече видяхме много ярки символи на раздор в общности, които би трябвало да са заедно,

Това заяви в "Панорама" по БНТ икономистът и съветник в КТ "Подкрепа" Ваня Григорова.

"Мисля, че вече има някакво осъзнаване за това, че не можем да продължаваме да сме държавата с най-ниските заплати, с най-ниските данъци и оттам, разбира се, най-ниските пенсии. Силно се надявам новото правителство да чуе тези хора. Много спешно трябва да се случат всичките тези промени, така че българинът да се чувства на място в България, а не да си тръгва", заяви тя.

България е в тежки кризи, особено видими през последните две години. Освен здравна, имаме и криза на осигуряването, която сега пенсионерите усещат най-добре, защото те очакваха някакъв сериозен скок на техните доходи което не може да се случи.

"Ние вече не разчитаме на солидарност, разчитаме на благотворителност - събираме капачки. Не разчитаме на социална политика, защото тя често е, меко казано - неадекватна, а разчитаме на социална отговорност"

"Когато имаме най-изкривената данъчна система в ЕС и когато Европейската комисия с всеки годишен доклад ни казва пряко, че тази система всъщност взима от по-бедните и оставя много свободни средства на по-заможните граждани, ние трябва да се вслушаме в това, но не е ясно защо политиците не го правят", допълни икономистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари