Крум Зарков: Защо прокуратурата сама се дискредитира по този начин?

0
Когато държавата употребява репресия извън процедурните правила, това е чиста форма на насилие
Когато държавата употребява репресия извън процедурните правила, това е чиста форма на насилие Видео: БНТ

Александър Паунов се е свързал с изпълнителното бюро и с Корнелия Нинова и е потвърдил истинността на този запис, след което са се разбрали да напусне парламентарната група на БСП

Това каза зам.-председателят на ПГ на партията Крум Зарков по повод изнесения запис на разговор между Паунов и укриващия се в Дубай Васил Божков, предаде БНТ.

Зарков определи действията на прокуратурата като неприемливи.

"Това, за което Александър Паунов е укорим, от гледна точка на БСП и парламентарната група е, че той обяснява на Васил Божков какви ще са действията на нашата група, което не му е работа. И без този разговор нашата група действа по собствените си правила и устрем – да пита и Владислав Горанов за изнесени данни и липсващи пари в хазната, и Бойко Борисов, когато се налага", заяви депутатът от левицата.

"Какво цели прокуратурата, изнасяйки тези разговори сега. Те кого слушат - Васил Божков, Паунов, Огнян Стефанов. Защо прокуратурата сама се дискредитира по този начин", попита Зарков.

"Прокуратурата има задача и цел да преследва незаконно поведение, да внася обвинения в съда и да преследва обвинителна присъда, когато счита, че е така. Когато събере данни, които показват извършването на някакво престъпление, тя ги внася в съда и там тези данни се разглеждат", заяви още Зарков.

"Прокуратурата трябва действително да бъде непреклонна към всеки, който е нарушил закона. Но разликата между институционализираната репресия и незаконната репресия е в спазването на процедури и правила. Когато държавата употребява репресия извън процедурните правила, това е чиста форма на насилие", коментира Крум Зарков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари