Иван Бакалов: Васил Божков държи някакви козове, за да се върне сега

2
Съдът не пере така добре както пере прокуратурата, казва журналистът
Съдът не пере така добре както пере прокуратурата, казва журналистът

Съдът не пере така добре както пере прокуратурата, казва журналистът

Васил Божков държи козове някакви, за да се върне сега. Прокуратурата побърза да каже, че е бил екстрадиран, за да могат да унижат желанието на Божков сам да се върне и да свидетелства. Прокуратурата искаше да изкара нещата така, че са го изгонили от Дубай, а се оказа, че не е така. На тази прокуратура и с този главен прокурор не може да се вярва. Съдът не пере така добре както пере прокуратурата. Прокуратурата може да оневини някой без съд, след като каже, че тук няма престъпление, като забатачи нещата, като започнат да изчезнат свидетели, документи и приключва историята. Сега обаче имаме проблем, а обвиненията са много сериозни. Има преки и косвени доказателства. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ журналистът Иван Бакалов.

„Нека си припомним, че Божков показа „паметна записка“ с Кирил Домусчиев. Домусчиев не отрече и се разсърди, че такива бизнес съотношения не трябва да се изваждат на светло. Но е факт, че между тях има нещо като договор. Тази бележка показва, че Божков ще дава 20 милиона годишно за реклама в телевизията, а Домусчиев му обещава пълен съпорт в Комисията по хазарта. Все едно тази комисия е някаква лично негова. Това означава, че Домусчиев е във връзка с някакви други хора, които са му казали, че телевизия ще получава 20 милиона, а на него ще му обещаваме еди какво си. Само да припомня, че австрийският канцлер си отиде, защото е получил съпорт от някаква социологическа агенция. Агенцията е правила изследвания за неговата партия за избори. Канцлерът подаде оставка и почна разследване. А тук имаме в пъти по-голям скандал и намеса на изпълнителната власт в бизнеса. Това трябва да се разследва“, добави гостът.

„Божков говори за 67 милиона дадени в пачки в брой подкуп. Извади документи от банката, в която има сметка. Той показа бордера, с които е теглил по 700 хиляди, по милион. Няма проблем да се направи теглене в кеш, но се плаща много висока такса. Божков обяви, че е плащал рекета в пачки по 500 евро. Това е тежко престъпление и за него се предвижда 15 години затвор - и за този, който взима подкупа, и за този, който го дава. И двамата подлежат на съд. Сега остава да видим как прокуратурата ще го мъчат Божков и ще го държат в ареста. Те използват тарикатски всички вратички в НК. До 8 месеца обвинението трябва да влезе в съда или да отпадне. Като минат тези месеци, те повдигат друго обвинение по друг член от НК, за което пак го държат в ареста. Нали това правеха Специализираните съд и прокуратура. Те държаха различни хора по две години в ареста, а още няма присъди“, каза още Бакалов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    🖕🖕🖕
    В коя медия е "журналист" този плямпалник ? Той е на всяко гърне мерудия. Каквото лопне в света и държавата Бакалов пуска напоителен пост в фейсбоклука след точно 10 минути. Този е абсолютен нещастник и продажник.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари