Кремъл не вижда основа за среща Путин - Зеленски

1
Необходимите предпоставки за споменатата от господин Ердоган среща засега не са налице, коментира Дмитрий Песков
Необходимите предпоставки за споменатата от господин Ердоган среща засега не са налице, коментира Дмитрий Песков Снимка: АП

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира турските предложения за посредничество

Кремъл заяви, че засега няма основа за среща между президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В отговор на журналистически въпрос относно турските предложения за посредничество, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков посочи в конферентен разговор с репортери, че Путин и Зеленски могат да се срещнат едва когато преговарящите от двете страни "си напишат домашното".

"Що се отнася до среща на върха между президентите Путин и Зеленски, тя ще бъде възможна само тогава, когато преговарящите делегации от двете страни си напишат цялото домашно. Този елемент също отсъства. Затова необходимите предпоставки за споменатата от господин Ердоган среща засега не са налице", каза той в коментар на предложението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да организира преговори между Путин и Зеленски, посочва ТАСС.

Говорителят на Кремъл отбеляза, че турският лидер "многократно е предлагал услугите си и е полагал усилия за започване на мирен процес" в Украйна.

Преговорите между Москва и Киев от месеци се намират в застой и двете страни се обвиняват взаимно за липсата на напредък, отбелязва Ройтерс.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    о боже
    Врабче болно от остър менингит има повече здрав разум от теб, о малоумнико. Нито една педя няма да види назад вонючая хохляндия. Жалък сланиноядец трол бежанец.
  • 1
    1
    РУК за Ръша
    Пецка, нормалните хора със сатрапските терористи не преговарят! Сега като дойдат новите ХИМАРС-и с 300 км. обхват ще се молите на колене да спре огъня и да върнете заграбените територии час по-скоро! Ама и репарации ще трябва да плащате на нашата братска Украйна за набезите си оркски!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари