Кремъл обвини Украйна, че се е оттеглила от преговорите с Русия „по нареждане“ на САЩ

0
Преговорите между Киев и Москва са в застой от март, като и двете страни се обвиняват взаимно за замразяването им
Преговорите между Киев и Москва са в застой от март, като и двете страни се обвиняват взаимно за замразяването им Снимка: АП

Преговорите между Киев и Москва са в застой от март, като и двете страни се обвиняват взаимно за замразяването им

Кремъл обвини днес Украйна, че се е оттеглила от мирните преговори с Русия през март "по нареждане" на САЩ, след като "беше постигнат много, много труден баланс" между Киев и Москва, предаде Франс прес и БТА.

Текстът всъщност беше готов... И тогава изведнъж украинската страна изчезна от радарите, (тя) обяви, че повече не желае да продължава преговорите“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, добавяйки, че руският президент Владимир Путин е счел за "очевидно", че "подобно отхвърляне на вече договорените споразумения явно се е случило по нареждане на Вашингтон".

Съвсем очевидно е“, каза пред журналисти говорителят.

Президентът на Гвинея-Бисау Умаро Сисоко Ембало, който е настоящ председател на Икономическата общност на западноафриканските държави (ЕКОВАС) и играе ролята на посредник между двете страни, каза вчера в Киев, че Владимир Путин, когото е посетил предишния ден, „е изразил идеята, че е готов да преговаря с (украинския президент Володимир) Зеленски“.

Попитан за тези коментари, Песков увери, че Русия е „готова да гарантира своите интереси на масата за преговори“.

Ние го искаме, но в конкретния случай говорим за тотално отдръпване от страна на Украйна“, каза той, като уточни, че освен това "не е имало конкретно послание“ към украинския президент.

Володимир Зеленски бързо отхвърли всяка възможност за разговори с Москва, заклеймявайки „подготвената реторика“ на Владимир Путин.

Украинският президент беше още по-категоричен в края на септември, като увери, че Украйна няма да преговаря с Русия, докато Владимир Путин е президент.

Преговорите между Киев и Москва са в застой от март, като и двете страни се обвиняват взаимно за замразяването им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Indianec v BG
    Хотят ли русские войны, спросите вы у тишины ..... Остана ли човек на Земята, който още не е проумял истината на кого му е нужна войната? Хау!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари