Кожните заболявания, които не обичат слънцето

0
Според дерматолога д-р Лена Петрова хората с чувствителна кожа към слънце и светлини, както и тези с повече бенки, трябва да внимават
Според дерматолога д-р Лена Петрова хората с чувствителна кожа към слънце и светлини, както и тези с повече бенки, трябва да внимават Видео: NOVA

Що за заболяване е червеният вятър и кои са кожните заболявания, които не обичат слънцето?

Според дерматолога д-р Лена Петрова хората с чувствителна кожа към слънце и светлини, както и тези с повече бенки, трябва да внимават. "Пациенти с други заболявания, които не обичат слънцето, като тези с метаболитни или автоимунни болести, също да внимават", посочи тя в ефира на NOVA.

По думите й червеният вятър е остро възпаление на кожата, дължащо се на бактериална инфекция след нараняване. "Кожата е яркочервена, опъната, силно болезнена с рязък ръб", разкри д-р Петрова. Според нея фотодерматозите се появяват предимно при живущите в големи градове с мръсен въздух. "Слънчевата алергия е физикална. Слънчевата уртикария възниква бързо - чрез алергия или сърбеж", обясни медикът. 

Тя препоръча охлаждащи компреси и кремове, а също и антихистамини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари