Дерматолог: Слагайте слънцезащитен фактор от лицето до краката

0
Освен слънцезащитен крем, през лятото трябва да се пие много вода
Освен слънцезащитен крем, през лятото трябва да се пие много вода Снимка: стоп кадър / БНТ

Освен слънцезащитен крем, през лятото трябва да се пие много вода

В разгара на лятото мнозина компенсират кратката ваканция с по-дълъг престой на плажа. Това крие рискове за кожата. Опасно ли е през юли прекомерното излагане на слънце?

В ранния следобед слънцето е най-силно на плажа, въпреки това летовниците са много, предава БНТ.

Дерматолозите предупреждават, че кожата е изключително уязвима от силните слънчеви лъчи и всяко изгаряне може да има тежки последици.

И съветват - да я защитаваме със слънцезащитен крем с 50 фактор, а след няколко посещения на плажа и с по-нисък.

"Слънцето е навсякъде около нас, дори и през облаците минава, и през чадъра, така че излизайки навън хората трябва да слагат слънцезащитен фактор от лицето до краката", заяви д-р Десислава Бъклова, дерматолог.

Ако вече сте изгорели на плажа, потърсете лекар. И не се предоверявайте на старите рецепти за мазане с кисело мляко.

"Киселото мляко до някаква степен леко охлажда кожата, но няма ефекта на заздравяване, защото кожата е изгоряла и тя трябва да се възстанови с подходящите средства", допълни д-р Десислава Бъклова.

Ако и на вас ви се наложи да посетите плажа и не сте подготвени, нямате слънцезащита и вода, единственият вариант да си починете за кратко е да намерите най-близката сянка.

Според специалистите най-подходящото време за плаж е до 10:00 и след 15:00 часа. И не забравяйте - освен слънцезащитен крем през лятото трябва да се пие и много вода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари