Корнелия Нинова застана зад държавния глава

0
Управляващите се грижат за собственото си оцеляване, но това се превръща в агония за държавата и българския народ
Управляващите се грижат за собственото си оцеляване, но това се превръща в агония за държавата и българския народ

Споделяме напълно мотивите на президента. 

Така водачът на БСП Корнелия Нинова коментира обръщението на Румен Радев към нацията.

Споделяме напълно мотивите, с които президента каза, че сваля доверие от правителството на Бойко Борисов. Това бяха мотивите ни за вота на недоверие само преди една седмица. Факт е, че правителството превърна България в сметището на Европа и на света. Факт е, че дишаме най-мръсния въздух и че стотици хиляди българи са без вода. Вотът на недоверие не мина математически, но получи широка обществена подкрепа. Споделяме тези мотиви на президента. Смятаме, че правителството е неспособно да даде развитие и перспектива на България. Грижат се за собственото си оцеляване, но това се превръща в агония за държавата и българския народ. Колкото повече остават на власт, толкова повече ни гарантират кризи и липса на развитие на перспектива, затова неща всички, които искат променя да се обединим и да поискаме тази промяна“.

Тя обаче реагира предпазливо на въпросите дали БСП и Радев призовават към улично недоволство: "Всеки протест е справедлив, така че хората, които имат нужда и чувстват да го направят, да го направят. Не предвиждам бунт, но се надявам, ако хората искат да излязат на протест да го направят", каза тя.

Нинова отрече да има съгласуваност между партията й Радев и ДПС, както обяви премиерът Бойко Борисов: "Не сме участвали в договорка между нас, ДПС и президента. Съвсем нормално е общите проблеми на България да ги назоваваме. Факт е, че Борисов превърна България в сметището на света. Вотът на недоверие не мина математически, но мина извън парламента. Колкото повече остават на власт, толкова повече ни гарантират кризи".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари