Корнелия Нинова: Ще се приеме закон, против който са всички партии?

1
Това е прецедент за българския парламент
Това е прецедент за българския парламент

Ще се приеме закон, против който са всички парламентарни партии.

Защото всички колеги дотук се изказаха против намаляването на субсидиите, но въпреки това ще го приемете. Това е прецедент за българския парламент.

Това обяви от парламентарната трибуна председателят на БСП Корнелия Нинова.

"Защо тогава ще бъде приет този закон? Казвате, че защото народът го иска. Съжалявам, но не ви вярвам. Не това е вашият мотив, защото ако е за въпрос, два милиона пенсионери поискаха да им бъдат преизчислени пенсиите, но не го направихте. Дори премиерът Бойко Борисов беше заявил, че в скоро време партиите ще станат собственост на бизнесмените. Събрали сме се тук да градим държава, а какво правим? Надцакваме се по популизъм и признаваме, че бизнесът ще превземе партиите и въпреки това вие ще го направите. С кои аргументи отваряте външното финансиране на партиите?'', коментира от трибуната Нинова.

"Не слагате никакви ограничения на бизнеса. Тук възниква въпросът тези партии на кого ще бъдат верни - на избирателите, или на бизнесмените. С това няма да решим най-важния въпрос, а именно задкулисието и алтернативната държава'', допълни още лидерът на социалистите.

"Част съм от този процес вече три години. Първо беше морковът – влезте с нас в управлението и вземете постове и пари. Отказахме ви. Второ беше тоягата - бой, клевети и обиди. И тогава не успяхте да смачкате опозицията. Сега сте решили с финансово наказание да унищожите опозицията. Големият въпрос не е за БСП. Днес БСП е опозиция, утре ще сте вие. Въпросът е, че пипате устоите на държавността, на правовата държава и на Конституцията'', каза в заключение Корнелия Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари