Корнелия Нинова: Няма да осигуряваме мнозинство за престъпните закони

0
Не можем да легитимираме това мнозинство. Да си осигурят мнозинство. Те управляват държавата
Не можем да легитимираме това мнозинство. Да си осигурят мнозинство. Те управляват държавата

Няма да осигуряваме мнозинство за престъпните закони, които се канят управляващите да приемат

Това каза председателят на ПГ на "БСП за България" и кандидат за председател на БСП Корнелия Нинова пред журналисти, предаде агенция "Фокус"

"Очевидно управляващите нямат мнозинство. Не могат да си съберат мнозинството, за да започне заседанието", каза още Нинова.

"Сутринта единствената ни цел е да гарантираме машинното гласуване. Ще се регистрираме само тогава, когато се приемат тези текстове. Няма да осигуряваме мнозинство за престъпните закони, които се канят да приемат. Не можем да легитимираме това мнозинство. Да си осигурят мнозинство. Те управляват държавата", изтъкна още Нинова.

Тя попита как точно да се контролира изпълнителната власт чрез парламентарен контрол. "Единственият отговорен в изпълнителната власт се казва Бойко Борисов. За 4 години не си спомням да е дошъл да отговори на един наш въпрос. Така че и това нещо става бутафорно вече", каза още Нинова.

Корнелия Нинова отчете, че премиерът не е идвал на бюджет и при смяна на министри, нито на откриване на сезон. "За него парламентът не съществува. Част от проблема е това", изтъкна още тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари