Корнелия Нинова нареди строг контрол срещу спекулата при антикризисните мерки

0
Не бива да допускаме нелоялни търговци да се опитват да трупат печалби на гърба на народа, заяви министърът на икономиката
Не бива да допускаме нелоялни търговци да се опитват да трупат печалби на гърба на народа, заяви министърът на икономиката Снимка: БНТ

Не бива да допускаме нелоялни търговци да се опитват да трупат печалби на гърба на народа

Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова нареди на Комисията за защита на потребителите (КЗП) и на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) да изготвят план за строг контрол и недопускане на спекула с цените след влизане в сила на антикризисните мерки на правителството, съобщиха от министерството.

"Не бива да допускаме нелоялни търговци да се опитват да трупат печалби на гърба на народа", заяви тя.

Освен икономическия и социален ефект, част от мерките са насочени към изсветляване на бизнеса и намаляване на сивия сектор - такава е мярката нулев ДДС на хляба.

"Искам всички структури на Комисията и Агенцията да направят план за строг контрол – да не се пречи на коректните фирми, но тези, които спекулират с цени и укриват данъци, да усетят цялата строгост на закона. Комисията за защита на потребителите и Държавната комисия по стоковите борси и тържищата да подготвят методика, по която да се отчита ефектът от мерките след 1 юли 2022 г., как се отразяват те на потребителското търсене и на цените", допълни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    плюс-минус
    Ха, че те вече ги натрупаха, печалбите де!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари