Корнелия Нинова: Истината лъсна. Коалиция ГЕРБ - ДПС се разпада

2
Патриотите бяха смокиново листо за прикритие
Патриотите бяха смокиново листо за прикритие

"Признанието, че тримата министри, подали оставка, са на ДПС доказва задкулисната коалиция ГЕРБ - ДПС и зависимостта на Борисов от Пеевски"

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в прессъобщение до медиите.

"Многократно казвахме, че Обединените патриоти са официалният партньор, но скритият, неофициалният, са ДПС. Патриотите бяха смокиново листо за прикритие. Истината лъсна. Сега тази коалиция се разпада", продължи Нинова.

"В паническият си страх и желание за оцеляване, Борисов взема тези оставки, но това няма да го спаси. Искаме оставката на целия кабинет", категорична е Корнелия Нинова.

Арман Бабикян: Оставките на тримата министри са знак, че ГЕРБ се разделя с ДПС

Оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов са ясен знак за разделяне с част от хората, които представляват съдружника във властта, а именно Движението за права и свободи (ДПС). Това каза един от организаторите на антиправителствените протести Арман Бабикян за предаването "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия Евроком.

„Опитват се да си запазят парламентарната си коалиция и да не дадат шанс при оставка президентът да назначи служебно правителство. Опитват се да запазят контрола в свои ръце“, допълни той.

„Единственото, което нямаме право, е да повтаряме стари грешки. Стара грешка означава да излезем на улицата, за да падне кабинета на Орешарски, защото някой е сбъркал да предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС, за да се върне после още по-силен, още по-мощен, с помощта на Бойко Борисов и ГЕРБ, подчерта Бабикян.

Според него правителството трябва да прецени дали иска бавна смърт или нови избори. Той добави, че е необходимо въвеждането на електронно гласуване, за да се осигури честността на изборите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари