Корнелия Нинова: Истинското мнозинство е ГЕРБ, „Възраждане“ и ДПС

1
Коалицията на имунитетите постави държавата на трупчета докато си делите порциите на властта
Коалицията на имунитетите постави държавата на трупчета докато си делите порциите на властта Снимка: Корнелия Нинова / Facebook

Коалицията на имунитетите постави държавата на трупчета докато си делите порциите на властта

В България съществуват две мнозинства. Официално: това на първите две партии: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - коалицията на омертата, страха, войната и имунитетите. Истинското мнозинство, което движи държавата, обаче, е ГЕРБ, „Възраждане“ и ДПС. Точно тези три партии вчера блокираха и изслушването на министъра на правосъдието в Правна комисия. Това заяви в декларация от името на парламентарна група лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Докога мислите да я карате така? Коалицията на имунитетите постави държавата на трупчета докато си делите порциите на властта. Напълно е забравен народът и неговите тревоги. Това не е правителство в полза на България, а клуб по интереси. Нарушихте куп закони, не уважавате никакви правила", добави тя в обръщение към ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

"Вчера мнозинството само блокира собствения си дневен ред в Правна комисия – безпрецедентно нещо, откакто парламентът съществува. Направиха го, за да не изслушат собствения си министър на правосъдието за това какво смята за съдебната реформа. При Борисов министрите изобщо не идваха и не уважаваха Народното събрание", добави още Нинова.

"По всички закони сте на различно мнение и се карате – за КПКОНПИ: два различни законопроекта, блокирате си взаимно законите, за разделянето на Следствиетоот Прокуратурата – различни становища, гласувате различно", посочи още лидерът на социалистите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Отец Нафарфорийййй
    Како, Како много често ги сменяш тия мнозинства! Ама отстрани погледнато и ти си в кюпа! само да ти дадат министерство и си потопила плувката!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари